M. Kahir

Bijna 2000 jaar

Pb. 350 blz., Uitg. Schors - Amsterdam,  ISBN 978 90 6556 017 9

Bijna 2000 jaar / M. KahirDit boek houdt zich, los van iedere zucht tot sensatie, bezig met het thema van de ware profetie in de loop van drie millennia. Aan de hand daarvan kan men de tekens van de tijd afmeten en doorgronden welke betekenis en welk doel ten grondslag liggen aan de gebeurtenissen in de wereld van tegenwoordig. Van essentieel belang is echter alleen datgene wat als werkelijke inspiratie indruk heeft gemaakt op door de Geest begenadigde mensen, die ertoe gedwongen werden om hun schouwingen aan de wereld kenbaar te maken. Daarom is iedere echte profetie altijd ten diepste verbonden met de religieuze dimensie van de mens. Alleen hierdoor is een werkelijk inzicht mogelijk in de verborgen oorzaken van de wereldgeschiedenis die zich als gevolg van geestelijke gebeurtenissen op de aarde openbaart.

De auteur bespreekt achtereenvolgens de openbaringen van Emanuel Swedenborg en Jakob Lorber, de voorspellingen van de Heilige Schrift, zoals de profeten uit het oude testament DaniŽl,  Jesaja, Jeremia, EzechiŽl, en vele anderen. Uit de Middeleeuwen en de moderne tijd worden figuren besproken als Joachim van Fiore, Malachias, Paracelsus, Nostradamus, Jacob BŲhme en Anna Catharina Emmerick.

Op indringende wijze wordt duidelijk gemaakt dat wij ons op de drempel van een nieuw tijdperk bevinden, door de christenen aangeduid met de naam 'het duizendjarig rijk'.

Terug naar boekenlijst